iPhone 13: Hva kan vi forvente av neste generasjon fra Apple?

iPhone 13: Hva kan vi forvente av neste generasjon fra Apple?

Det kommer til å bli et spennende år for Apple sine nye modeller i 2021. Nyilige anmeldelser fra iPhonehuset i 2020 beskriver kunder som var svært fornøyde med iPhone 12. Kan vi forvente at Apple skal nok en gang overgå seg selv, og forbedre gullstandarden innen smarttelefoner--iPhone--ytterlige?

Selv om lanseringen av den neste iPhone-serien enda er et stykke unna (slipp er forventet høsten 2021), så oversvømmes teknologi-media allerede med lekkasjer om Apple sine nye telefoner.

2021 iPhone-serien vil se ut som iPhone-serien 2020, med fire enheter i størrelser som inkluderer 5,4-tommer, 6,1-tommer og 6,7-tommer, hvor to av iPhone-modellene er avanserte "Pro" -modeller, og to befinner seg i klassen av billigere og rimeligere enheter.

Store designendringer forventes ikke, og 2021-modellene vil ha samme funksjonssett som iPhone hadde i 2020. Men, vi kan sannsynligvis forvente oss forbedringer på kameraet, samt en raskere A-serieprosessor, og en ny 5G-brikke fra Qualcomm.

Oppgradering på iPhone 12

Rapporter fra anerkjente Apple-analytikere forutser at iPhone-modellene vi kommer til å se i 2021 vil utkonkurrere salgstallene til iPhone 12. Konsensus her slår fast at dette skyldes "betydelige" forbedringer av det ultrabrede kameraet på neste års modeller, samt mindre oppgraderinger på telefon, og generelle markedsendringer.

Tre oppgraderinger på det ultrabrede kameraet

Industrikilder antyder at Apple planlegger tre viktige forbedringer av det ultrabrede kameraet på de kommende Pro-modellene neste år. Blenderåpningen skal visstnok bli utvidet fra f / 2,4 til f / 1,8. Om man sammenligner 12- og 13-modellene sine kameraer i identiske situasjoner så betyr det nye kameraet slipper inn mer enn dobbelt så mye lys! Det forbedrer ytelsen, som allerede er imponerende, i situasjoner med lite lys betydelig. Spesielt kommer dette til å tillate brukeren til å ta skarpere og renere nattbilder.

For det andre indikerer kilder at antall elementer i linsen økes fra fem til seks. Det er fordeler og ulemper ved å legge til elementer til i et objektiv, men når en produsent tar et eksisterende objektivdesign og legger til elementer, gjøres dette vanligvis for å redusere forvrengning, noe som er spesielt viktig i vidvinkelobjektiver.

Til slutt forventer man at det ultrabrede objektivet får autofokus for første gang. Det nåværende ultrabrede objektivet har hatt fast fokus. Dette høres kanskje overraskende ut, men er generelt ikke et stort problem i kamera med vidvinkelobjektiver, da de mest brukes til landskap og bybilder, der alt som er tatt er langt nok borte i distanse vil vanligvis være i fokus. Men, å bytte til autofokus vil være nyttig for vidvinkelbilder for når du skal ha fokus på objekter nærmere.

Andre fordeler for 2021 iPhone-modellene

Touch ID? Analytikere mener Apple jobber med en iPhone med både Face ID og en fingeravtrykkssensor på skjermen for lansering i 2021, noe som antyder at en av 2021-iPhones kanskje kan ha både Face ID og Touch ID.

I tillegg er det to bredere grunner til å være forventningsfulle til mottakelsen den neste iPhone-modellen får.

En (håpefull) slutt på coronavirus-krisen bør bety færre produksjonsutfordringer. Apple sin konsernsjef Tim Cook kommenterte i forrige måneds at problemer med forsyningskjedene setter bremser på salg av en rekke kjerneprodukter fra Apple. En ferskere rapport har antydet at iPhone 12 Pro-produksjonen blir rammet av mangel på strømstyringschips.

Til ser det ut som at etterspørselen etter 5G-iPhones vil være enda høyere neste år, når mer infrastruktur er bygget og operativt. Akkurat nå er 5G-dekning fortsatt ekstremt ujevn, slik at inkludering av raskere mobilstandarder ikke i mange forbrukeres øyne gir en overbevisende grunn til å oppgradere.

Utgivelsesdato

Apples iPhone 2021-serie vil bli avduket høsten 2021, og selskapet vil sannsynligvis ha som mål å gå tilbake til den opprinnelige lanseringstidslinjen i september. Apples iPhone 12-serie ble ikke lansert i september som forventet på grunn av produksjonsforsinkelser forårsaket av den globale helsekrisen.

Mer