Hvordan tjene penger på YouTube

Hvordan tjene penger på YouTube

YouTube ble grunnlagt den 14.e februar 2005 og har siden blitt den mest kjente og brukte platformen for videodeling. Og i det siste byr siden også på muligheter til å få veldig gode og regelmessige inntekter. Det er flere YouTubere som lever på sine inntekter fra YouTube, og da tjener de faktisk mer enn det som er gjennomsnittet i Norge. De har gjort det til sin daglige jobb, ikke bare hobby. Og til tross for at det er flere som påstår at det ikke er noen ordentlig jobb, så stråler alle YouTubere av glede fordi de kan drive med det de har mest lyst til, og på toppen av det tjene penger. Noen av de mest kjente norske YouTubere er Agnetesh, Mina Jacobsen, Sophie Elise, Cornelia Thorsen, Sandra Thoen, Victoria Skau, Joakim Kleven og flere flere andre. Men hvordan faktisk tjene på YouTube?

Det aller viktigste er å ha moro med innholdet som du skaper. Hvis du ikke gjør det du elsker, kommer folk til å innse forfergeligheten og ikke like deg. Det ses når folk er falske framfor kamera og ikke viser sitt ekte ansikt. Hvis du begynner med YouTube bare for å tjene penger, så er det best å ikke begynne i det hele tatt. Det nestviktigste når du begynner med YouTube, er å fremstille deg selv, slik at folk kan bli kjent med deg, du kan fortelle hvem du er og hva du driver med til vanlig. Du kan fortelle også om konseptet bak kanalen din. Lager du en kanal for underholdning, skal du dele tips til gode filmer og bøker eller skaper du en kanal som skal handle om lifestile, interør og matlaging. Flere YouTubere begynner sin karriere med å dele fakta om seg selv. Da øker sannsynligheten for at folk skal abbonere til kanalen din.

Ikke minst er det viktig at du laster opp innhold med regelmessige mellomrom. Vanlig er det en gang i uka, noen laster opp to ganger i uka, men annenhver uke er også greit med mindre du holder deg til denne regelmessigheten. Slik skaper du en rutine og folk kan forvente den neste videoen på en bestemt dag i uka og glede seg til å se den. Du kan ha gode og meningsfulle ideer, men hvis du laster opp et par ganger i året, er det neppe sannsynlig at kanalen din vinner tilslutning. Hvorfor er antallet følgere viktig hvis du vil drive med og tjene på YouTube? YouTuberne tjener en viss andel per antall visninger. Det vil si, jo flere visninger, destå høyere inntekter. Og når vi er inne på dette, så er det også verdt å nevne at det fins ulike rates/antall visninger beroende på landet du kommer fra. Hvis du lager innhold og videoer på engelsk, så får du bedre betalt. Og jo flere følgere du har, desto større er sjansen for at ulike selskap vil samarbeide med deg. Samarbeidet består i at du beskriver og til vanlig bedømmer deres produkter eller tjenester i en video og de sponser videoen. Det er ikke obligatorisk at hele videoen omhandler bare deres produkter, men det er viktig at du nevner dem.

En annen inntektskilde knyttet til YouTube er reklamene som Google plasserer midt på videoen din. Google bestemmer selg om de skal plassere en reklame i din vlog, men det er du som tjener på det. Størst sannsynlighet for det fins det hvis du lager videoer med gjennomsnittlig lengde på 10 minutter.

Mer