Hvordan få drømmekroppen til sommeren?

Hvordan få drømmekroppen til sommeren?

Sosiale medier og de vakre smilende jentene fra ukebladenes sider gjør ofte at man begynner å slite med dårlig selvfølelse, usikkerhet og kroppspress. Hvordan du oppfatter egen kropp, er opp til deg og det er ting du kan gjøre for å føle deg bedre i din egen kropp.

Ha en positiv og god selvfølelse fra før Du som har klikket deg på en artikkel om drømmekroppen, vil kanskje ikke høre på at du må elske kroppen din fra før og som den er. Men det er nemlig her at alt begynner. For at du skal ta vare på kroppen din og få den til å se bedre og mer trent ut, må du faktisk elske den som den er. I dag settes det umulig store krav på hver og eneste av oss. Internett og de sosiale mediene er overfylt av bilder på kvinner og menn med kropper som virker og ser ut perfekte, trente og helt plettfrie. Tenk på at flere av disse bildene er retusjerte og ikke avspeiler virkeligheten. Lær deg å elske kroppen din som den er, med alle skavankene og feilene, og den vil begynne å betale deg tilbake i form av god helse og positiv selvfølelse.

Drikk mer vann
Hvis du allerede elsker kroppen din, men vil jobbe på å forbedre den, kan du begynne med å øke megden vann som du drikker per dag. Flere av oss slokker tørsten med safter, energidrikker eller andre sukkerholdige alternativer. Ofte innser vi ikke at de er med på å øke kaloriinntaket vårt og kan resultere i ureflektert vektøking. Tenk på at vannet gir næring til alle kroppscellene dine og bidrar til at stoffskiftet blir fortere og mer effektivt, med andre ord, du bearbeider næringsstoffene fortere og får mer ut av dem. Tenk også på at man ofte forveksler tørsten med en imaginær sultfølelse. Ofte er det vann som kroppen trenger, og ikke ekstra næring.

Mosjon står sentralt
En feil som folk ofte gjør, er å følge strenge og urealistiske dietter som lover deg gode resultater på lang sikt. Det eneste resultatet er at man sulter ihjel og blir ekstra glupsk når dietten endelig er over. Istedenfor å nekte kroppen din nok næring, er det lurere å begynne å mosjonere mer. Det å komme seg ut i naturen og drive litt idrett har en positiv virkning både på kropp og sjel. Man blir trent, føler seg bedre, bygger ned stresset og som resultat av alt dette kan også gå ned i vekt. Poenget er at bevegelsen er gunstig og nyttig for helsa. Så, før du blir satt på diett, prøv med å bevege deg mer.

Få i deg næringsfull, smakfull og sunn kost
Til slutt kommer altså kostholdet. Dietten er noe som skal være gunsig for oss på lang sikt. Istedenfor å kutte ut flere mat-varianter i en kort periode og forvente å få gode resultater ut av det, er det bedre med å begrense usunne matalternativer i en lengre periode. En mulighet kunne vært å finne erstatninger for de usunne kombinasjonene som vi elsker. Erstatt sukkerholdige desserter med flere frukt, begrens alkoholkonsum, erstatt ferdigmat rik på kjemikaler, med hjemmelagde varianter som faktisk smaker bedre.

Mer