Hvordan effektivisere treningsøkten

Hvordan effektivisere treningsøkten

Dagens hektiske samfunn som stadig strever etter å få mest mulig av alt og som stadig vanskeligere lar seg tilfredsstille med noe gjennomsnittlig, drives av ønsket om å effektivisere alt. Slagordet her er å få mest mulig av treningen, til minst mulig tid og møye. Er det faktisk mulig, å trene mindre og få mer ut av treningen? Heldigvis er det flere som har tenkt i den retningen, så det er det. Her får vi se noen tips om hvordan man kan gjøre treningsøkten sin mer effektiv?

Tips nummer 1 er kanskje også det viktigste. Hvis du er en nybegynner og ikke har mye eller noen erfaring med å trene, så er det best å stole på profesjonelle som er der for å hjelpe. Du kan oppsøke noen trener som kan sette opp en treningsplan samt matplan som best passer din kropp og din tidligere erfaring samt de kan tilpasse treningsøktene etter fritida din og etter det hvor mye du er fysisk aktiv i hverdagen. En typisk feil som uerfarne ofste gjør, er at de er for ivrige i begynnelsen, man trener gjerne hver dag og sliter med både styrkeøvelser og jogging. Til slutt blir man helt utmattet og slutter med å trene. For å unngå dette, bør man alltid tenke på noe, og da kommer vil til tips nummer 2.

Muskelene dine trenger å hvile. For å bygge opp muskelmasse som er målet til de fleste, bør man la musklene sine hvile. Det å trene for mye er ingen garanti for bedre resultater, tvert imot. Det er viktig å variere treningen og å trene ulike muskelsgrupper på etterfølgende dager. En annen typisk feil er at man prioriterer en kroppsdel framfor en annen. Som oftest trener kvinner ben og rumpe og neglisjerer overkroppen og menn gjør ofte det motsatte. Det resulterer i at man ikke kan bygge en harmonisk og velutseende kropp.

Det fører oss til tips nummer 3, nemlig det er viktig å planlegge treningsøktene på forhånd. Hvis man har en treningsplan som man følger og vet hvilke øvelser som man skal gjøre i dag, så unngår man å miste tid i å snurre rundt i treningssenteret og lure på hva man skal foreta seg. En annen tips er å la telefonen ligge i veska og ikke ta den med på trening. Ellers risikerer man å endre med å ta masse bilder av seg selv i treningsklær og poste dem i sosiale medier. Det fins en større risiko for at fokuset snus i retning mot telefonen og det å skrive tekstmeldninger hvis man har den med seg i treningsstudioet.

Tips nummer 4 skulle vært å planlegge målrettene grundig. Hvis man ikke tar bevisste valg om maten sin, ender man ofte med å spise det som er mest tilgjengelig og det viser seg ofte til å være hurtigmat. Å kjøpe mat fra kiosken og spise taco, pizza og kebab til daglig er kanskje den enkleste og forteste løsningen, men den hjelper deg neppe til å komme i mål. Det er viktig med variert kost, rik på både proteiner og fett.

Mer