Et annerledes nytt år, hvordan skal vi feire nyttår i Norge i år?

Et annerledes nytt år, hvordan skal vi feire nyttår i Norge i år?

Det har vært et år som ingen andre, og det er sannsynligvis ingen mangen ute som vil være leie seg for å si ha det bra til 2020. Under normale omstendigheter vil de siste ukene av året være viet til en travel kalender pakket med julebord, shoppingturer, og besøk hos både venner og familie. Åpenbart vil dette året være annerledes. En enda skumlere andre bølge av Covid-19 har feid over Europa, og en ny runde med lockdowns har blitt implementert her til lands som også.

En storslått feiring på nyttårsaften er nå uten tvil uaktuelt. Det samme gjelder sosial samlinger av noen størrelse slag. Det viktigste for oss alle er at vi er trygge. Så, her ønsker vi å dele forslag og ideer for å tilbringe et trygt nyttårsaften for dere alle.

I år er høytiden enda viktigere enn noen gang. De siste månedene har vært utfordrende for mange av oss, og nyttårsaften er den perfekte dagen for å reflektere og tilbakestille. Hvilken bedre tid er det å se tilbake på alt du har oppnådd og overvunnet enn den siste dagen i året? Fra å sette et kreativt eller meningsfylt nyttårsforsett til å planlegge en utrolig nyttårsaften-brunch, så anbefaler vi at du velger din egen og personlige metode for å feire og markere slutten på dette vanskelige året. Siden den vanlige festen med venner ikke er et alternativ år, så har for å hjelpe deg samlet noen alternative forslag nedenfor.

Hva du skal servere på nyttårsaften?

Vi anbefaler at du velger å eksperimentere på kjøkkenet i år. Ta sjanser og vær kreative! Du har minimalt med gjester som du må underholde. Så i år har du muligheten til å virkelig prøve det du virkelig ønsker! Hopp over den tradisjonelle formelle middagen på kvelden, og planlegg en brunch som varer hele dagen. Kanskje du alltid har ønsket å gi sushi en sjanse med flere retter utover kvelden? Eller kanskje etiopisk er det som frister i år? Prøv noe nytt, og gjør matopplevelsen til det du husker fra den siste dagen av året som gikk.

Finn frem brettspillene.

Om du ikke er begeistret for pynt og glitter, glamour og mulig bakrus knyttet til nyttårsaften? Dette kan potensielt bli din beste nyttårsfeiring noensinne! Inviter, noen venner, til en koselig natt med brettspill i stedet, og server lett mat og snacks. Prøv et nytt spill. For å gjøre nyttårsaften så trygg som mulig anbefaler vi at du finner en nettbutikk med godt utvalg av spill.

Hva skal du ha på deg på nyttårsaften?

I vanlige år har man ganske få alternativer til spørsmålet: Hva skal du ha på deg på nyttårsaften? Bare fordi du blir hjemme, betyr ikke det at du må sitte i joggebuksen din. Kast på deg favorittkjolen din og ha en litt dristig nyttårsaften med nære kontakter eller deg selv. Er dette anledningen til å kjøpe noe nytt, sjekk ut online anmeldelser for å finne godt utvalg og gode tilbud. Eller, hvorfor ikke kle deg slik som 2020 foreslo vi alle skulle? Feir året som du levde det og hold kleskoden til pysjamas. For å ta den virkelig ut så kan du bygge et teppeslott. Ta tak i alt koselig du kan - fra dyner og tepper til puter og soveposer - og samle dem i stuen for å skape den ultimate hjemme-opplevelsen.

Nyttårsforsetter

Nyttårsforsetter kan være viktigere og til mer hjelp enn det har vært i noen annet år. Skriv ned dine håp, ønsker, og nyttårsforsetter for 2021. Du trenger ikke å vente til det er offisielt 2021 for å begynne å tenke på dine håp og ambisjoner for det kommende året. Før feiringen begynner, eller midt opp i feiringen også, legg ut en pen krukke med blanke kort eller papirbiter, og be hver person skrive ned ett eller to av målene sine for 2021. Ikke bare vil det utgjøre et fint midtpunkt for festen din i år, men hvis du feirer alltid med samme gruppe venner eller familie, du kan også lagre kortene og se hvor langt dere alle har kommet neste år.

Nyttårsaften utendørs
Hvorfor ikke kombinere friluft og nyttår? New York Times forteller leserne sine at de må følge nordmenn sitt eksempel når det kommer til å ta nytte av friluft for å bekjempe Covid-isolasjon. Hvorfor ikke følge New York Times sitt råd å gjøre det på nyttår også? Pakk dere selv godt inn i varme klær. Finn frem en termos, fyll den med varm te, kakao, eller kaffe. Eller din egen varmende favoritt drikke. Og tilbringe nyttårsaften utendørs. At det er vinter trenger ikke å bety at utendørs sammenkomster slutter. Hvis du bor i nærheten av slekt og familie, er dette en relativt trygg måte å tilbringe tid sammen med dem fysisk og personlig. Om dere ikke har hager og balkonger tilgjengelig, gjør det om til en lang kveldstur. Stopp i en park eller åpne steder for pauser, prat og hvile. Så, finn frem de varme klærne og planlegg en nyttårsfeiring med friluftsliv. Bare vær sikker på å holde deg seks meter fra hverandre.

Virtuelle feiringer

2020 har gjort oss alle godt kjente med virtuelle alternativer for å møtes i person. Så, bruk alt du har lært om kommunikasjonsteknologi i år, og feir nyttår sammen virtuelt. Er du og dine venner i tillegg urolige for hva som er tryggest med tanke på Covid, er dette det beste valget. Vi gir det her to forslag til hvordan du kan feire nyttår sammen med noen virtuelt. Men, hvordan du gjør dette er egentlig bare opp til din egen kreativitet.

Ta en spilløkt over videochat. Om du er en dreven gamer trenger du ikke forslag her. Men, om du bare er ute etter en ide om spill som hvem som helst kan spille så foreslår vi quiz-spillet kalt Kahoot. Det kan spilles på mange plattformer, inkludert telefonen din. Gjør du litt research kan du finne en rekke temaer for den typiske non-gameren: Du kan også finne virtuelle escape-rooms, endeløse mengder trivia-spill, drapsmysterier og mye mer.

Lag (og spis) nyttårsmaten sammen over videochat. Sett opp PC-en, telefonen, eller nettbrettet på et strategisk sted på kjøkkenet. Inviter dine med-kokker, og sett i gang. Her kan råd, tips, og løsninger utveksles mens rettene tilberedes. Når man har en oppgave som må løses sammen så blir samtalen mer naturlig. Teknologien faller mer i bakgrunnen på grunn av at kokingen av mat blir hovedfokuset. Til slutt, flyttes skjermen med til bordet når dere setter dere ned for å spise.

Uansett hvordan du velger å feire en veldig annerledes nyttårsfeiring i år, om det er med venner, virtuelt, eller alene, så håper vi at du finner litt inspirasjon og optimisme her. Og, ikke minst, ønsker vi dere et godt nytt år i 2021.

Mer