Er selvbruning skadelig for huden din?

Er selvbruning skadelig for huden din?

I de siste tiårene fins det en stadig mer framtredende tendens at stadig flere unde kvinner og menn bruker selvbruning. I grove trekk er selvbruning en krem som man smører på hele kroppen, samt i ansiktet for å få en brun farge. For at kremen skal ha effekt, må man være tålmodig og bruke den regelmessig over lengre tid. Og når det kommer til ansiktet, så bruker man den faktisk et par ganger om dagen. Den er sikkert effektiv siden så mange tar den bruk, men kan den være skadelig? Det er noe som folk ikke bryr seg særlig mye om når de vil oppnådrømmefargen til sommeren.

Folk som ble født i 90-tallet, husker sikkert godt da Britney Spears som var banebryteren på dette området, ble saksøkt for at hun brukte mye solarium og selvbruning og på den måten hadde en dårlig innflyttelse på sine fans som i en und alder også begynte med solarium. Nå er det flere undersøkelser som tilsier at selvbruning er det beste alternative av bgge, men det er enda flere undersøkelser som beviser at selvbruning av dårlig kvalitet kan være skadelig for huden. Den kan føre til kreft og til og med til ufruktbarhet hos unge kvinner.

Grunnen til det er stoffet trenger seg inn i blodet og når til alle organer. Risikoen for å få en baby med misdannelse, er også større hvis man bruker selvbruning. Forskere påstår at selvbruning er mer skadelig enn andre kosmetikk fordi man påfører den over hele kroppen og da med en viss regelmessighet. Det er hovedingrediensen Dihydroxyacetone som trenger seg inn i huden og reagerer med aminosyrene i den for å gjøre den mer brun. Men hvis denne ingrediensen når blodet, da kan den skade DNA-et ditt.

Kan man gi et fasitsvar på hvor skadelig selvbruning er? Neppe. Men en ting er sikker og den er at man må være forsiktig når man tar i bruk noe som ikke er forsket grundig nok. I de kommende tiår skal det sikkert finnes mer informasjon om selvbruning og dens følger ikke minst fordi man ofte blir etterpåklok gjennom å selv få dårlig erfaring med noe. La oss glemme generasjonen til våre besteforeldre som dro til sødre land som Spania og Italia og ubekymret lå i sola uten å bruke noen solkrem helt enkelt fordi man den gang da ikke visste at sola var skadelig for huden. Det resulterte i blant annet at det fins utrolig mange kreftstilfeller blant folk fra deres generasjon.

Istedenfor å bruke kjemikalier med uvisst innhold og opprinnelse, er det bedre at man soler seg mer, men selvfølgelig er det viktig at man bruker solkrem i rett faktor. En skal også ikke glemme at helsa er viktigere enn utseendet, samt at det er flere nasjoner i Søden med mørkere hudfarge som egentlig setter mer pris på blek hud. Enhver vil ha det som man ikke selv har.

Mer