En perfekt nyttårsmeny

En perfekt nyttårsmeny

Nyttårsaften er en av de største festdagene vi har, derfor ønsker vi å skape en kveld som alle vil huske. Tradisjonelt sett er maten et av høydepunktene av denne dagen, og kanskje husker du fortsatt hva som stod på menyen nyttårsaften 2019?

Selv om tradisjon spiller en svært stor rolle i de fleste hjem, kan det likevel være interessant å følge med på hvilke nyttårsmeny oppskrifter som er mest populære i år. For å lage en perfekt 3 retters middag er det viktig å tenke på hvordan alle disse rettene passer sammen. Og selv om du ønsker å videreføre de samme tradisjonene er det ingenting i veien for å la deg inspirere av mulige variasjoner.

Essensen i et fantastisk måltid er råvarer av høy kvalitet. Derfor er det viktig å vite at leverandørene og selskapene du handler hos er pålitelige, hos norskeanmeldelser.no finner du en oversikt og anmeldelser av alle de beste leverandørene og selskapene i kategorien mat og drikke.

Forrett

Siden dette er en dag man gjerne spiser mer enn vanlig, foretrekker mange en lettere forrett nyttårsaften. Det er et hav av oppskrifter der ute og i bunn og grunn handler det mest om preferanser.

Sjømat er for eksempel svært populært å bruke som forrett til andebryst eller kalkun, så vel som til ribbe, pinnekjøtt og reinsdyr. Noen av de mest tradisjonsrike eksemplene vi har av sjømat som ofte brukes i juletiden er rakfisk, sild og laks.

Om du derimot ikke føler for sjømat som forrett, eller skal bruke sjømat som hovedrett kan du heller gå for gravet reinsdyr som er en annen tradisjonsrik klassiker. Her finner du en nydelig oppskrift på Gravet reinsdyrkjøtt med skogsbærkrem og pickles.

Hovedrett

I Norge har vi mange ulike tradisjoner for hva som er vanlig å ha til middag nyttårsaften. Her varierer det til alt fra kalkun eller and, til ribbe, pinnekjøtt, reinsdyr eller sjømat som for eksempel lutefisk. Tradisjonen varierer fra hvor i landet man befinner seg, hvilke familietradisjoner vi har arvet og hvilke råvarer som er mest tilgjengelige for oss.

Kalkun er svært populært på nyttårsaften og er et magert og smakfullt alternativ. Her kan man være svært kreativ i forhold til hvilket tilbehør man ønsker, og selv om man har kalkun til hovedrett hvert år kan man absolutt variere med smaker, tilbehør og sauser for å gjøre middagen litt mer spennende.

Dessert

Måltidet er ikke over før desserten kommer på bordet. Desserten er prikker over i’en og er den siste smaken vi husker fra middagen. En slik middag kan være utrolig mettende, derfor er det viktig at man enten venter litt med å servere desserten eller velger en dessert som ikke er for fyldig.

Noen av de mest populære dessertene rundt jul og nyttårstiden er riskrem, multekrem, tiramisu, panacotta og karamellpudding. Disse passer alle til de fleste hovedrettene, men her kan det være lurt å ta en liten pause mellom hovedrett og dessert slik at man ikke spiser for mye på en gang.

Har man en lettere hovedrett kan man for eksempel ha en litt fyldigere dessert, som en kombinasjon av frukter og oster. Her finner du en fantastisk oppskrift på Brie med stekte pærer og nøttemix som er en populær dessert til kalkun og andre lettere hovedretter.


Selv om maten er en utrolig viktig del av denne høytiden, er det likevel stemningen og atmosfæren som sitter best igjen hos folk. Dette er en tid der nære og kjære står i sentrum, og det beste du kan gjøre er å passe på at de du feirer med har det bra og føler seg velkomne. Gjør det ekstra koselig, tenn noen ekstra lys og nyt tiden med dem du er glad i.

Mer