Drømmer du om å bli din egen sjef? 

Drømmer du om å bli din egen sjef? 

Fra vi er små går vi på skole, vi gjør lekser og vi studerer; alt sammen for å kunne forberede oss til et liv på jobb, og for å kunne tjene penger til å kunne leve det livet vi gjerne ønsker. Er du en av de som drømmer om å kunne bruke arbeidstimene dine på noe som betyr noe litt ekstra for deg? Vi gir deg her våre beste tips til å kunne styre arbeidsdagen din helt selv ved å bli din egen sjef.

Hva er din lidenskap?

Det kan for mange føles ut som noe helt urealistisk å skulle starte for seg selv, men det er ikke en så fjern tanke som det mange tror. Det første man burde tenke over er hvorvidt man har en lidenskap som man kan ta med seg videre over i arbeidslivet. For eksempel kan det være at du elsker interiør og innredning. Da kan man for eksempel starte opp en nettbutikk hvor du selger interiørprodukter du selv elsker. Eller har du en unik kompetanse eller interesse for design eller IT-programmer? Da kan det være flere bedrifter har bruk for din viten til å utvikle sin forretning.

For det er nettopp det som vil gjøre at du vil ha motivasjonen til å gjøre det lille ekstra. Det er ikke enkelt å starte opp for seg selv, men ved å ha den lidenskapen, kunnskapen og interessen i bunn, vil du kunne skape muligheter som kan gjøre at du får full kontroll over din egen hverdag.

Sånn kommer du i gang

Veldig mange kan ha drømmer, men for de fleste stopper det opp ved at man ikke vet hvor man skal starte. Med dagens teknologiske muligheter, er internettet et godt sted å starte. Våre beste tips er nemlig å starte med å se mulighetene:

  • Sjekk opp nettbutikk priser og hvilke domener som er ledig

  • Bruk sosiale medier til å bli kjent med markedet og dine fremtidige konkurrenter

  • LinkedIn og andre sosiale medier er et godt medie til å promotere ditt nye firma til nettverket ditt på en billig måte

  • Opprett kontoer på sosiale medier som henger sammen med domene-navnet

Mange velger å hoppe rett i det, og si opp sine jobber når de skal starte for seg selv. Andre starter i det små på siden for å ha jobben sin som trygghet mens man vokser. Du må selv gjøre det som passer deg best, men du skal også tørre å satse for å lykkes. Når du først har kommet i gang, kan du begynne å nyte det å være din egen sjef.

Mer