Dette må du vite før du investerer i kryptovaluta 2021

Dette må du vite før du investerer i kryptovaluta 2021

Det er nærmest umulig å ikke ha fått med seg den enorme veksten til kryptovaluta som Bitcoin har hatt den siste tiden. På bare ett år er kursen oppe med nærmere 1000 prosent, der prisen virker å knuse rekorder nesten for hver dag som går.

Til og med betydningsfulle personer og investorer som Kjell Inge Røkke, Øystein Stray Spetalen og Elon Musk, har investert kraftig beløp i eksempelvis Bitcoin. Dette har satt Bitcoin på kartet og gjort kryptovaluta mer stuerent over hele verden ved at kjente personligheter stadig øker sin portefølje med Bitcoin.

Det er liten tvil om at kryptovaluta er en spennende investering, og muligheten til eventyrlige gevinster er absolutt tilstede (noe den siste tiden er et godt eksempel på). Likevel er krypto ansett som en investering med svært høy risiko, der også mange er meget skeptiske til slike betalingsløsninger.

For å hjelpe dem som ikke er så kjent med dette markedet, så har vi listet opp flere ting i denne artikkelen du kan gjøre for å minimere risikoen på kryptoinvesteringer.

Bruk tid på å finne finansielle råd før du begynner å investere

Siden kryptovaluta ikke enda er godkjent som betalingsløsning, er det i dag bare ansett som et spekulativt investeringsobjekt. Det betyr at det ikke er en tjeneste som er brukt i dag, men som kanskje kan brukes i fremtiden.

Dette gjør at risikoen er høyere enn ved å investere i et stort og stabilt aksjeselskap, og kun små faktorer kan få fatale konsekvenser for prisutviklingen.

Kryptohandel er kjent som et «volatilt marked», som betyr at prisen vil svinge kraftig innenfor korte tidsperioder. Derfor er det utrolig viktig å sette seg ned, og lære mer om hva som faktisk styrer en prisbevegelse.

Finn pålitelige anmeldelser og søk finansielle råd før du begynner din investering. På denne måten minimerer du risikoen, samtidig som du vil være i stand til å forutse en prisbevegelse, noe som kan sikre deg bedre gevinster.

I dag finnes det en rekke hjelpsomme nettsider og nyhetskanaler med et formål om å hjelpe ferske og erfarne investorer. Aksjebloggen for eksempel, er Norges eldste nettside for finansielle tips, og her kommer det kontinuerlig nye artikler om råd, tips og spennende investeringsobjekt som kan være verdt å følge videre.

Bitcoin er heller ikke det eneste investeringsobjektet å følge med på. Hver uke lanseres det mange nye kryptovaluta som både er raskere ved overføringer, og har også mindre kostnader ved overføringer. derfor er det mange som mener at Bitcoin vil ikke være den mest ettertraktede kryptovalutaen på lang sikt.

Bitcoin var tross alt det som startet dette markedet, men det trenger nødvendigvis ikke å være det beste investeringsobjektet over tid. Derfor er det lurt å holde seg oppdatert på hele markedet fremfor å kun satse alt på en hest. Ethereum, Litecoin, Dogecoin, og mange flere har vekket oppsikt i media de siste årene, og har vokst mye i verdi.

Sammenlignet med Bitcoin har Ethereum faktisk hatt en høyere vekst i 2021, og kan derfor være lurt å spre kapitalen over flere forskjellige kryptovaluta som viser et godt potensial og har mange brukere.

Klargjør en strategi

Når du har innhentet nok informasjon om kryptovaluta og begynner å føle deg klar for å investere, må du klargjøre en strategi før du sette i gang. Også her finner du mange gode tips og råd hos diverse finansielle nettsider.

Investorer uten en klar strategi, er ofte de som opplever større tap enn gevinster. Typisk er at dem flyter litt mellom ulike strategier uten en klar plan, og på sikt fører det til et unødvendig tap. Personer med en klar og tydelig plan, vil strategisk gjennomføre hendene sine, og ikke på impuls, noe som fører til høyere sannsynlighet for gevinst.

I tillegg er det stor forskjell på å være en investor og en dagtrader. Unngå å bli for utålmodig i markedet, og heller investere over en lengre tidsperiode. husk at kryptovaluta, og andre aktivaklasser for den saks skyld, kan ligge rolig i flere måneder uten store bevegelser.

Dette kan fort få enkelte til å hoppe av og tenke at det ikke blir noe mer vekst. Det var det nok mange som tenkte ved toppen i 2017 også. Men hadde de holdt ut frem til starten av 2021, så hadde de fortsatt tredoblet pengene sine om de kjøpte Bitcoin på 20 000 dollar når den toppet seg sist gang.

Mer