Den beste nyttårshilsenen

Den beste nyttårshilsenen

Lurer du på hvordan du kan skrive den beste nyttårshilsenen?
Det er mange måter å skrive en hilsen på, men hva ønsker du i grunn å formidle? Budskapet spiller en stor rolle når man formulerer en hilsen.

For å finne ut akkurat hva du ønsker å formidle med din hilsen, er det viktig å tenke på hvem mottakeren er og hvilket forhold du har til denne personen. Det er for eksempel andre sosiale koder som spiller inn dersom mottakeren er en bekjent eller kollega, enn om de er nære venner eller familie. Før du begynner å formulere din hilsen er det også vesentlig å tenke på hvilke følelser eller stemning du ønsker å oppnå hos leseren.

Profesjonelle hilsener

Når du skal skrive en hilsen til kollegaer eller andre personer som er del av ditt profesjonelle nettverk er det først og fremt viktig at du tenker på hvordan du ønsker å fremstå for denne personen. Tonen i teksten burde forbli noe formell og ikke for personlig ettersom du først og fremst har et profesjonelt forhold. Det er likevel greit å bruke språklige virkemidler som humor dersom du ønsker å skrive en godt nyttår hilsen som er morsom, men vær forsiktig og pass på at det du skriver ikke kan oppfattes som støtende eller uprofesjonelt for noen av mottakerne.

Hilsener til venner og familie

Det er noe helt annet å skrive en personlig hilsen til nære venner eller familie. Her kan du virkelig bruke alle virkemidler og personlig gjøre teksten til hver enkelt person basert på relasjonen dere har. Du kan for eksempel bruke fine minner dere har delt som gjør nyttårshilsen morsom og gøy. Eller bruke Patos, som er en av de tre apellformene, og handler om å vekke følelser hos leseren. Man kan for eksempel oppnå dette ved bruk av såkalte plussord, ord som er ment til å gi mottakeren positive assosiasjoner.

Dikt, vitser og sitat

Det kan være vanskelig å finne ut hva man skal skrive i en hilsen. Dersom du står fast og ikke helt vet hva du ønsker å si, kan det være like greit å bruke dikt, vitser og sitater. Internettet er fullt av morsomme, kjærlige og kloke eksempler som du kan bruke i din hilsen. For eksempel kan du bruke et godt nyttår dikt som dette; En norsk oversettelse av diktet Ring out, wild bells av den kjente britiske poeten Alfred Tennyson.

“Ring ut det gamle, ring inn det nye.
Ring, muntre bjeller, over snøen:
Året går, la det fare.
Ring ut det falske, ring inn det sanne.”

Formidlingskanaler

Hvordan du formidler budskapet ditt er nesten like viktig som selve innholdet. Det er for eksempel veldig populært å sende en nyttårshilsen sms både til Kollegaer, venner, bekjente og familie og det sendes flere millioner Jule- og nyttårs sms hvert eneste år.

En annen populær formidlingskanal er Epost, denne brukes som regel i en mer profesjonell sammenheng og de fleste med en epost adresse som brukes i jobbsammenheng vil gjerne motta mange hilsener fra flere i sitt profesjonelle nettverk.

Den mest tradisjonelle formen for jule- og nyttårshilsener er likevel brev eller kort. Et selvprodusert kort er en av de mest personlige måtene å formidle budskapet ditt på. Her kan du virkelig legge sjelen og kreativiteten din i kortet, og lage noe som er helt unikt. Ved hjelp av kontor- og hobby rekvisita som Crepepapir, glitter, sjablonger, saks, lim og masse mer kan du i kjent Scrapbook stil lage det mest personlige nyttårskortet noensinne. Om du er i tvil om hvor du kan finne de beste produktene, og hva som er de beste selskapene kan du finne online anmeldelser, tilbakemeldinger og andres opplevelser på denne siden. Dette er en side som er 100% uavhengig, og er det beste hjelpemiddelet for å finne de beste og tryggeste nettbutikkene og selskapene i hele Norge.

Mer