Bli kvitt mageproblemene helt naturlig

Bli kvitt mageproblemene helt naturlig

Sliter du med dårlig mage? mageproblemer er svært vanlig og de fleste av oss vil oppleve en eller annen form for magetrøbbel flere ganger i livet. Som oftest er disse plagene moderate og går over av seg selv, mens for andre kan det være snakk om mer kroniske plager som er svært ubehagelige og vanskelig å leve med.

Det er mange ulike former av magetrøbbel, men noen av de vanligste er luft i magen, irritabel tarm, sure oppstøt/halsbrann, kvalme og oppkast, endring i avføringsmønsteret og magesmerter. Som regel oppleves disse plagene midlertidig og går over av seg selv, men av og til kan de være mye vanskeligere å bli kvitt.

Irritabel tarmsyndrom


Irritabel tarmsyndrom (IBS) er en fellesbetegnelse for plager fra fordøyelseskanalen, og kan føre til oppblåsthet, magesmerter, forstoppelse, magesmerter og diaré. Denne diagnosen er svært vanlig og brukes som regel når det er snakk om langvarige eller kroniske plager med fordøyelsessystemet. I og med at diagnosen dekker et bredt område er det lett å ende på denne diagnosen i tilfeller der man ikke kan finne en annen medisinsk forklaring på plagene og vi vet ikke sikkert hva som er årsaken til syndromet.

Tilstanden kan forbedres med tiden, men går sjelden over av seg selv. Det er derimot en rekke naturlige midler man kan prøve for å bedre symptomene. Det kan ha en effekt å endre kosthold, for eksempel foretrekker noen av de med irritabel tarm mat som inneholder mer fiber, eller å kutte ut meieriprodukter og matvarer som inneholder fruktose.

Luft i magen


Det er helt normalt å føle seg litt oppblåst i blant, men noen mennesker sliter mer med luft i magen enn andre. Om man sliter med enn høyere gassproduksjon er det vanlig å oppleve symptomer som trykkende smerter eller kramper i magen som endrer lokasjon, press i magen og oppblåsthet som gjør at magen eser ut. Av og til kan smertene være så alvorlige at de kan mistolkes som mer alvorlige sykdommer alt etter hvor smerten er lokalisert.

Generelt sett opplever vi luft i magen på grunn av luften vi svelger når vi spiser eller drikker, denne luften ender opp i tykktarmen og kan føre til smerter når den beveger seg gjennom fordøyelseskanalen.

Årsaker


Det kan være utrolig mange forskjellige årsaker til hvordan mageproblemer oppstår. Når vi ser på mer langvarige og kroniske plager som økt gassproduksjon og irritabel tarm kan vi ofte se en sammenheng mellom livsstil og plagene. For eksempel kan et høyt inntak av drikkevarer som inneholder kullsyre, som brus og øl, føre til luft i magen. Det samme gjelder matvarer med høyt fiberinnhold, matintoleranse og kunstige søtningsmidler. Stress er også svært vanlig årsak til at man plages mer enn vanlig av tilstanden.

Behandling


Selv om det finnes svært mange medikamenter utviklet for å behandle mageproblemer er det mange som foretrekker å behandle symptomene sine med naturlige virkemidler. Det å innføre enn livsstilsendring som legger til rette for mindre stress og et nøye gjennomtenkt kosthold kan hjelpe mye.

Naturlige ekstrakter som hyllebær har også vist å ha en svært positiv effekt på fordøyelsessystemer. Hyllebær inneholder lektiner som kan være med å øke tarmens immunforsvar og har blitt brukt som en naturlig urt mot magesmerter i lang tid. Dette er en av ingrediensene i Magimax som er et helsekostprodukt utviklet for magen. Magimax inneholder også Ryllik, som er kjent for å kunne bidra til fordøyelsen, og Fennikel, som kan bidra til å lette på luftplager. Produkter som dette kan ved hjelp av helt naturlige remedier lette på en rekke av symptomene som kan oppstå ved magetrøbbel, se magiro for mer informasjon.

Mer