5 uteserveringer i Oslo som du ikke bør gå glipp av

5 uteserveringer i Oslo som du ikke bør gå glipp av

Nå for tida er det mer aktuelt enn noensinne å møtes under åpen himmel. Helsedirektoratets anbefalinger tilsier at det er bedre å treffe vennene sine i friluft. Og hva passer bedre enn det å nyte god mat og drikke samtidig? Heldigvis er det flere steder i Oslo som byr på uteservering, være seg på en sjarmerende sommerterrasse, på gata eller i en bakgård. Her kommer noen ideer om hvor man kan dra sammen med vennene sine.

BAR Social Eating Vulkan

Helt sentralt ved Akerselva, finner man et koselig utested med taktterrasse med utsikt over hele Oslo. Ideen bak Social Eating er at folk skal dele på måltidene sine og så komme nærmere hverandre. Menyen er rik på varierte og store målretter som kan deles av alle rundt bordet. Om kvelden fungerer stedet også som bar med interessante og fargerike cocktailer, god musikk og enda bedre stemning. I helga har de åpent fram til klokka 3 på natta, og kjøkkenet jobber fram til klokka 22.

SALT

Uten tvil er SALT et av de utestedene i Oslo som man nødvendigvis må stikke innom. Uteserveringen der er åpen rundt om året. Besøket der er en opplevelse for alle sansene siden det er et kunstnerisk prosjekt som byr på flere forskjellige aktiviteter. Ved siden av den smakfulle maten og kraft-drikkene som serveres der, arrangeres det også flere konserter, teaterforestillinger, debatter og ulike kunstprosjekter. Det er lurt å holde seg oppdatert om programmet så at du ikke går glipp av noe interessant og verdifullt. Til SALT hører også en av de største saunaene som har plass til 80 personer og runt om året holder 60-80 varmegrader. På fredager og lørdager har SALT åpent fram til klokka 12 på natta.

Skur 33

Rett i Oslos hjerte ligger en ren perle når det gjelder kompromissløs kvalitet og god stemning. Med utsikt mot Oslofjorden, Tjuvholmen og Akker Brygge utøver Skur 33 en stor tiltrekkingskraft på alle, og da særlig om sommeren. Sentralt i menyen står italiensk sjømat som passer perfekt til utsikten og sesongen. All mat tilberedes på plass og er helt varm og fersk når den serveres. Uteserveringen er åpen fram til klokka 22.

Ling Ling Oslo

Et annet utested med utsikt mot Akker Brygge og fjorden, men med et helt annerledes konsept og meny, er Ling Ling Oslo. Det er den første Hakkasans restaurant i alle nordiske landene. Utestedet og menyen følger konseptet til den opprinnelige matkjeden, men tilpasser seg også de lokale matvanene og inkluderer derfor også norske råvarer. På torsdager, fredager og lørdager er det live musikk med ulike DJs. Restauranten har åpen fram til klokka 12 på natta.

Festningen Reastaurant

Hvis du snarere har lyst på noe unikt og enestående, en følelse å dra bak i tid og litt privat stemning, da er Festningen Reastaurant det rette stedet for deg. Utestedet byr igjen på en spektakulær utsikt over hele Oslo-fjorden og Rådhusplassen. Menyen er basert på sesongstilpassede varer og alternativer og det er garantert at all mat serveres fersk og god. Restauranten har åpen fram til klokka 23.

Mer