5 reisemål som er verdt å besøke mens pandemien varer

5 reisemål som er verdt å besøke mens pandemien varer

Hendelsene fra de siste månedene har visst endret ganske mye på vår hverdag, og ikke minst på våre ferieplaner. En reise til de sørlige foretrukne distinasjonene som Spania eller Italia er umulig nå, men det betyr slett ikke at man ikke kan ha

en verdifull og uforglemmelig ferie i 2020. Her kommer 5 tips om reisemål innenfor de nordiske landene, siden det nå er lov å reise til Finnmark, Danmark, Island, Åland, Gotland, Færøyene og Grønland.

Thingvellir nasjonalpark, Island

Thingvellir er en nasjonalpark på Island som i gamle tider ble brukt til Islands første landsting (domstol). Parken ligger omtrent 40 km nordøst for Reykjavik, Islands hovedstad, og inntil landets største innsjø Thingvallavatn. Thingvellir er et sted med historisk, kulturell og geologisk betydning og er blant de mest populære turistmålene på Island. Parken ble grunnlagt i 1930 for å markere 1000-årsjubileet for Alltinget. Og interessant nok, har den også viss estetisk verdi, siden den ble brukt til filmatiseringen av Lindgrens roman Brødrene Løvehjerte.

Rovaniemi, Finnland

Rovaniemi er en by I Finnland som gjelder for Lapplands hovestad. Under Andre verdenskrig ble stedet nesten ruinert, men nå er det en moderne by kjent for å være hjembyen til julenissen. Stedet tiltrekker årlig flere turister som vil oppleve den råe nordlige naturen, det spektakulære landskapet og ikke minst nordlyset. Hvis du drar dit, er det verdt å besøke Artikum, et museum og vitenskapssenter som utforsker den artiske regionen og Lapplands historie. Nordøst for byen ligger Santa Claus Village, en familieatraksjon som de små kommer til å elske. Der kan de møte selveste julenissen og alvene hans, og for deg som er voksen, fins det flere butikker og et iglohotell der man kan overnatte.

Torshavn, Færøyene

Hvis du ikke har dratt til dette spektakulære og helt usedvanlige landet før, er det kanskje på tide å gjøre det. Torshavn er hovedstaden på Færøyene og kanskje det rette stedet å sette start på ditt opphold på Færøyene. Byen er kjent for sin gamle bydel som ligger på en liten halvøy og er stappfull av tregulvede hus. Ikke langt unna ligger Koltur, den minste av de bebodde øyene som danner Færøyene, med bare to fastboende innbyggere. Øya er kjent for sin vakker natur rik på både fjell og daler.

Lofoten, Norge

En god ferie kan man også gjøre innenlands. Dagens situasjon åpner for muligheter å utforske Norges natur og da er Lofoten et greit sted å begynne med. Lofoten som ligger nord for polarsirkelen byr på majestetisk overveldende vakker natur og ufoglemmelige naturopplevelser. Hvis du er et utestedsmenneske som elsker ekstreme opplevelser i den ville naturen, er dette stedet for deg. Lofoten er en øygruppe rik på både fjell og dype fjorder. Der kan du utføre alle mulige aktiviteter ̶ fiske, vandre, klatre, dykke, bade, surfe og mye annet.

Aarhus, Denmark

Aarhus er en by på Jyllands halvøya som byr på en blanding av kultur og natur. Der kan du stikke innom friluftsmuseer i gamlebyen og beundre de gamle verkstedene. Eller dra til den Botaniske hagen og nyte naturens mangfold. Vikingmuseet i byen skal ta deg på en reise bak i tid, og domkirken i nærheten skal imponere deg med sine spektakulære freskoer.

Uansett hvor du bestemmer deg for å gjøre ferien din, kan du nyte den beste tida og utforske nye og uforventa vakre reisemål som ligger nær deg og som du ikke har tenkt på før.

Mer