5 ideer om du kan tjene på Korona-krisen

5 ideer om du kan tjene på Korona-krisen

I de siste månedene står vi overfor en stor utfordring, ikke bare i personlig plan, men også økonomisk. En krise gjør at det tar lengre tid til man får drømmejobben siden flere store selskap har redusert rekrutteringsprossesen i det siste. Men en sånn krise kan også åpne for nye og uante jobb- og utviklingsmuligheter. Hvordan kan man tjene mer under pandemien og hva er lurt å foreta seg i profesjonelt plan nå for tida? Invester i deg selv

Noe av det beste du kan gjøre under krisen, er å investere i deg selv, å utvikle ukjente og kjente talenter og å omkvalifisere deg. Hvis du er blant de heldige som har skiftet til home-office og nå sitter hjemme og lurer på hvordan du kan gjøre det beste av situasjonen, kan du overveie å melde deg på noen nett-kurs. Anbefalingene fra myndighetene om å holde avstand, har gjort at flere kurser tilbyr digital undervisning. Nå kan du utnytte denne muligheten og omkvalifisere deg mens du sitter komfortabelt i sofaen. Flere tjenester og selskap er ikke rammet av krisaen, og disse er hovedsakelig nettbaserte og digitale tjenester. Til og med i disse rare tider er IT-spesialister ettertraktet på arbeidsmakredet. Du kan utdanne deg innenfor flere fortsatt etterspurte arbeidsområder, som digital marketing, adverts, web- eller digital design og flere andre.

Søk etter en jobb som du kan utføre hjemmefra

Bransjene der man kan jobbe hjemmefra, blir ikke rammet av økonomiske kriser. Da skifter man helt enkelt til home-office og blir til å med mer produktiv. Spesialister er enige om at hjemmekontoret kan ha en positiv virkning på arbeidsprestasjonen og motivasjonen. Når du disponerer over din egen tid, er du mer villig til å jobbe fort og effektivt.

Bli selvstendig næringsdrivende

En sånn krise gir deg tid til å reflektere over tingene som virkelig gjør deg glad og motivert. Nå kan det være på tide å gjøre hobbyen din til en kilde for inntekter. Hvis du har et spesifikt talent eller hvis du brenner for noe, kan du overveie å gjøre det til din jobb. Nå for tida når folk må holde distanse, drømmer flere og flere om nærvær og kontakt. Dette legger grunnlaget for at de sosiale mediene blomstrer og får stadig mer populæritet. Det er flere som tjener på ulike sosiale kanaler og plattformer. Hvis det er noe du brenner for, kan du gjøre det til din fast jobb.

Begynn din egen business

Det er færre som faktisk tror at man kan begynne egen business under krisen. Man våger ikke å plassere kapital i en ny virksomhet, men det viser seg at noen av de mest vellykkede virksomhetene er satt i gang i usikre tider preget av økonomisk nedgang. Du kan utnytte situasjonen at vilkårene for å ta ut et lån, er blitt mer fleksible, samt at leien på noen steder har minsket i pris.

Ta det med ro

Til tross for at du nå kanskje leter forgjeves etter jobb og arbeidsmarkedet virker ugunstig for tiden, kan alt dette være en anledning til å sette ned tempoet og ta ting med ro. Å ta en pause fra et hektisk arbeidliv og stressende hverdag kan virke uvanlig i begynnelsen, men har helt sikkert en positiv virkning både på motivasjonen og på helsen din. Du kan helt enkelt se på situasjonen som et høve til å bygge ned stresset og lade deg med ro og positiv energi.

Mer