4 steg for en bedre og sunnere livsstil

4 steg for en bedre og sunnere livsstil

I en hektisk hverdag kan det være vanskelig å føre en sunn og balansert livsstil, spesielt om du ikke er helt sikker på hva du burde fokusere på. Her er noen enkle tips til hvordan du enkelt kan bedre livsstilen din og øke energinivået.

1. Søvn

Søvn er kanskje viktigere enn du tror og noe som du bør fokusere på. Forskning viser at alle stadier av søvn er viktig for ulike deler av vår hukommelse, samtidig som søvn påvirker reparering av cellene våre og energisparing. Dersom du ikke får nok søvn kan du oppleve plager som hukommelsestap, depresjon, nedsatt reaksjonstid og konsentrasjonsevne. Voksne burde sove mellom 7-9 timer per døgn.

For å sove godt er det utrolig viktig at vi føler oss komfortable og avslappet. Dette kan være utfordrende ettersom vi alle har ulike behov og preferanser når det kommer til komfort. En riktig seng som er tilpasset deg er kanskje noe av det viktigste. Dersom du har bruk for en ny seng, eller annet tilbehør som dyner, puter eller sengetøy, men er usikker på hvilken leverandør eller selskap du burde gå til kan du ta en titt på anmeldelsene av bedre nætter, en de ledende selskapene innen madrass og tilbehør.

2. Kosthold

Et sunt og variert kosthold er noe av det viktigste vi kan gjøre for kroppen vår. Hva vi spiser er som drivstoffet vårt, dersom vi gir kroppen riktig mat fungerer den bedre enn dersom vi gir den dårligere mat. Pass på at du har en god variasjon av frukt og grønnsaker, korn og proteiner slik at du får i deg de viktigste vitaminene og mineralene kroppen trenger.

Selv om man har et sunt og variert kosthold kan det likevel være vanskelig å passe på at kroppen får alt den trenger. Noen har også allergier eller intoleranser som gjør at dette er svært krevende å oppnå via kosthold. Dersom dette er tilfellet kan du bruke kosttilskudd for å sørge for at kroppen din får alt den trenger. Et kosttilskudd bør bestå av naturlige ingredienser, et svært populært produkt på markedet nå som fører akkurat dette er magiro.

3. Trening

Kroppen vår trenger bevegelse for å fungere slik den skal. Dersom vi sitter for lenge i ro kan vi miste muskelmasse og fleksibilitet. Hvor mye man ønsker å trene varier derimot veldig, du trenger absolutt ikke å besøke et treningssenter i flere timer hver eneste dag for å oppnå en sunn livsstil.

Helsedirektoratet og WHO oppfordrer alle til å være i fysisk aktivitet. For voksne er det anbefalt å trene et sted mellom 75-150 timer i uken avhengig av intensiteten av økten. Det er svært viktig å ikke sette for høye krav til deg selv slik at du ender opp med å gi opp før du i det hele tatt har begynt. Start med små steg i riktig retning, så opplever du gjerne at det blir lettere og lettere for hver gang

4. Drikk nok vann

Det høres kanskje enkelt ut og noe man ikke trenger å tenke over i hverdagen, men drikker du ikke nok vann kan det føre at du blir dehydrert. Selv om kroppen gjerne sier i fra når du er tørst, kan det være at du allerede har ventet for lenge med å tilføre kroppen vann. Det er en rekke negative konsekvenser som kan oppstå dersom vi ikke drikker nok vann. En av de meste vanlige konsekvensene er utmattelse, men andre helseplager som overvekt, høy eller lavt blodtrykk, høyt kolesterol, forstoppelse og urinveisinfeksjon kan forekomme.

Generelt sett er det viktigste for en sunn og god livsstil variasjon. Det er ikke så farlig om du ikke har tid til å trene en dag, eller om du spiste noe usunt i full fart til jobben. Det viktigste er at du prøver å ha disse tingene i bakhodet og følge de så ofte som mulig.

Mer